dinsdag 11 april 2017

Pablo (ACE Berlioz)

Op 24/2/2017 hebben wij Pablo (ACE Berlioz) van Schiphol gehaald. 
De eerste weken wisten we niet dat Pablo een staart had ;   Maar inmiddels kwispelt hij er vrolijk op los als we het huis binnen komen. Aan ons is hij inmiddels gewend, hij wil het liefst de hele dag samen op de bank niksen. Wandelen vind hij wel leuk, maar alleen heel vroeg of heel laat op de dag als er niemand anders buiten is. Op deze momenten is hij druk aan het snuffelen en kwispelen, maar overdag is het nog te spannend. Andere mensen zijn eng en overenthousiaste honden zijn ook niet leuk.
Pablo heeft al een basistraining gedaan. Dit waren 10 lessen, hij kwam qua inhoud t/m les 2. Maar we zijn heel trots op hem, hij kan al met aandacht voor de baas lopen, zitten en hij luistert naar zijn naam. We mogen nog 2 maanden deze training door doen, omdat Pablo meer tijd nodig heeft. Hij mag alles op zijn tempo doen, dat werkt het beste. We hopen dat hij wat meer zelfvertrouwen krijgt en dat hij wat minder bang wordt.
We wonen in de stad en toen Pablo aan zijn eigen buurt gewend was, zijn we wat meer op pad gegaan. Hij heeft al 2 keer los van de lijn gelopen (de eerste keer was niet de bedoeling, maar dat kwam gelukkig goed). Hij springt graag in een vieze sloot, rent rondjes in een weiland en graaft er op los.
Wij zijn super blij met Pablo en willen hem niet meer missen. We blijven op zijn tempo de training oefenen, en het volgende project is de fietsmand zodat we vaker leuke, minder drukke uitlaatplekken kunnen opzoeken.
(Tommie, het blondje hondje op de foto en Pablo hebben samen gewandeld en dat gaat goed)








Geen opmerkingen:

Een reactie posten