woensdag 24 mei 2017

DAG 10 : 23/5/2017

Heerlijke nachtrust in de zuivere lucht van Subilla in de Pyreneeën doet zo goed aan lijf en longen.... Goede start voor vandaag de bergen van de Pyreneeën in te trekken !!! Zowat onmiddellijk gaat de tocht recht omhoog bergop.... De ochtendstond heeft een frisse mond, dus worden de armstukken en een windjasje aangetrokken en "en route" opnieuw. Boven is het fris en bergaf komt deze bescherming tegen de wind goed van pas want de wind is dan snijdend. De stijging is bijna constant 8% omhoog !!! Voor de kenners, er wordt gereden met een compact, aan een bijna constante van 34/26 of 34/28. Dit stuk van het traject is redelijk zwaar maar toch heerlijk om te doen. Tijdens het naar beneden razen levert de kilometer teller op de gps snelheden tot 65 km/h., zonder enige bijkomende inspanning.
Aan de voet van de berg rijden eveneens 2 wielrenners, jonge snaken van rond de 20, waar een eindje mee in het wiel gereden wordt aan een constante van 35 per uur ongeveer. Geeft een voordeel om uit de wind te zitten en deze jongelui vinden dat niet erg. 
10 km verderop en bergop, rijden ze los, maar ondertussen is de temperatuur gestegen tot 23°C, dus het vestje en de mouwen gaan uit 😃 Het landschap tot in Arre is adembenemend. Even energie bijtanken en vervolgens door naar Tafalla, door Pamplona. 
Een erg drukke stad waar het niet leuk fietsen is en waar snel doorheen gereden wordt om onmiddellijk terug te stijgen op prachtige rustige wegen. De steilste stukken zijn vandaag 16% en hier kruipt men dan ook slechts tegen 5 km/h "en danseuse" omhoog. Hoe prachtig is de natuur, dat zelfs een arend 30 m boven de heren overvliegt, wat een majestueus prachtig dier. In de afdaling gaat het enkel door de zwaartekracht en de aerodynamica tot 78 km/h en gezien de wijsheid niet voor de leeftijd komt, wordt nu gekozen om niet bij te trappen tot 90 km/h. Vanuit Tafella zet onze karavaan de weg verder naar Corella, de eindhalte van de etappe voor vandaag. Met 1400 hoogtemeters was het een pittige, zeg maar zware etappe, maar er werd toch van genoten. Morgen van het zelfde laken een pak. 
De vermoeidheid begint te wegen ook bij Danny, die tenslotte de hele dag in de wagen aan een slakkentempo in de volgwagen zit. Beiden Danny en Luc slapen niet bijzonder goed op de luchtmatrassen in de camionette, er wordt daardoor een slaaptekort opgebouwd, om niet over de ruggen te spreken die eveneens op de proef gesteld worden. Niettemin hebben beiden er toch veel plezier in, genieten lekker van kleine en mooie dingen, lijken het samen best naar hun zin te hebben, maar zullen blij zijn met de rustdag op donderdag. Lekker bijslapen, zichzelf misschien toch even verwennen met een lekker dineetje, een wandeling, of wat dan ook.
TOY TOY heren, Luc, Danny, de mensen in de refugio duimen keihard voor jullie en zijn nu al apetrots.


foto van Cycling for Shin/ace.

foto van Cycling for Shin/ace.

foto van Cycling for Shin/ace.

foto van Cycling for Shin/ace.

foto van Cycling for Shin/ace.

foto van Cycling for Shin/ace.

foto van Cycling for Shin/ace.

foto van Cycling for Shin/ace.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten