maandag 22 mei 2017

DAG 8 : 21/5/2017

Eindelijk wordt het warmer weer!!! Van uit Clerac richting de mondaine badplaats Mimizan ...  Vannacht was het 3°C, dus hopelijk de laatste koude nacht. Het moraal zit goed want de rit gaat meer en meer richting de zon.
Uit veiligheidsoverweging wordt ook Bordeaux links gelaten. De gps stuurt langs fietsroutes waar de wagen niet door mag, dus ook dat wordt omrijden. Onderweg worden vogels gespot die je bij ons zelden of nooit ziet, zelfs havikken. Een bedenking dat je hier een kleine chihuahua best niet alleen in de tuin laat spelen, gaat door het hoofd. De Dordogne glijdt voorbij, een machtige rivier. De huizen zijn hier typisch Zuid Frans. Mooie tuinen, prachtige grasvelden en de kilometers vliegen opnieuw onder de wielen door. Na een monsterrit van 200km wordt Mimizan bereikt. Een vriendelijke Franse gendarme vraagt net voor het binnenrijden of het niet te warm is.... Maar na 200km krijgt hij te horen dat je de temperatuur niet meer voelt. Het levert Luc een duim op van La Gendarmerie. Eindelijk is het heerlijk weer.
Vluchtheuveltje hier, drempeltje daar en de fiets weet er van aan de snelheid van gemiddeld 40 km/u op die plaatsen ppppfffff.... Normaal daggemiddelde ligt rond de 28 km/u, waarmee onderhand zo 'n 1100 km is afgelegd, maar er toch nog wel zo n 1400 km voorruit liggen. Een probleempje met het balhoofd van de fiets is echter een minder aspect van deze dag. 
Op de camping geeft een behulpzame man gelukkig het tel.nr en het adres van een fietsenmaker in Mimizan. Morgen dus eerst even laten nakijken en herstellen en dan verder....,hoi,hoi, klim klim, pyreneën over, Spanje binnen.


foto van Cycling for Shin/ace.

foto van Cycling for Shin/ace.

foto van Cycling for Shin/ace.

foto van Cycling for Shin/ace.

foto van Cycling for Shin/ace.

Ook vandaag weer een filmpje gemaakt, wil je het zien klik dan hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten