woensdag 13 december 2017

Update over Mister Clooney (voorheen Nespresso)

Vorig jaar rond deze tijd was Clooney net uit het dodingsstation vrijgekocht en kreeg hij een plekje in het asiel, wachtend op een beetje geluk. Een in en in triest en verdrietig hondje wat ook zeker te zien was op de foto toen we Nespresso tegenkwamen op de website van Ace.

Op één of andere manier sloten we hem gelijk in ons hart en liet zijn beeltenis mij niet meer los.  Nadat we in mei deze kwajongen toevallig konden opzoeken in Spanje om kennis te maken, waren we helemaal verkocht. Prachtig om te zien hoe hij daar al was uitgegroeid tot een levendige hond door alle liefde die hij kreeg van zijn verzorgers en van dat trieste snoetje was niet veel meer over.

Voordat wij hem tegenkwamen heeft hij maar liefst een half jaar in het asiel moeten blijven, niemand wilde hem. Hij kreeg een stevige band met zijn vaste verzorger en we konden zien dat deze ook zichtbaar geëmotioneerd was toen wij besloten dat Nespresso bij ons kon komen wonen in Nederland. Hij verstaat inmiddels heel goed Nederlands 😃

Deze kleine rakker is een vreselijke lieverd die erg van zijn roedel houdt. Nog steeds is hij bij vreemde visite niet gecharmeerd van deze indringer, maar toch vertrouwd hij steeds meer op ons. Met hem wandelen is een feest, hij volgt, wacht, stopt, gaat zitten, gaat af. Zelfs lekker mee met het joggen aan de riem. Wat wil je nog meer, naast al de liefde die deze hond ons ook terug geeft. Heel soms is hij flink eigenwijs en denkt het zelf allemaal wel te weten en te kunnen. Wanneer je dan boos doet tegen hem dan zie je heel even dat kleine trieste koppie terug, gelukkig duurt dat nooit lang, want nu hij weet dat ie niet wordt geslagen hersteld hij gelijk en is dankbaar voor de leiding die wij nemen. Hij wil het eigenlijk allemaal heel graag goed doen en volgt ons met plezier.

Het liefst ligt hij lekker bij je op de bank of in een luie stoel…lekker kroelen. Dan kreunt ie van genoegen, het lijkt wel een spinnende kat. 
Nu van de week toen er sneeuw lag....wat een een feest, tjemig, je kunt het zelfs eten. Clooney maakte dit waarschijnlijk voor het eerst in zijn leven mee. We moesten er wel snel bij zijn, voor je het wist was de sneeuw weer weg. Vandaar de foto in donker 😃 Hij scheurde over besneeuwde grasvelden en paden en was helemaal dol. 

Oh ja, en een muis of zo heeft zich opgehouden bij ons onder de vlonder planken van ons terras buiten en daar is hij me toch een partij druk mee. Hij jaagt 'm overal naar toe, maar kan er niet bij. Hij speurt en speurt waar dat kleine mormel zich nu weer ophoudt. Erg frustrerend voor Mister Clooney, hij wil 'm graag te pakken nemen, maar dat vind ik weer geen goed idee. 

Het gaat dus prima met Nespresso (Mister Clooney) in Nederland. Elke week zeggen we wel een keer tegen elkaar: Wat hebben wij het getroffen met deze hond.

Misschien tot een volgende update!


(Clooney in de sneeuw en Clooney met oppashondje en Boy, zijn baasje 😃)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten